تکنولوژی سالهای آیندهارسال شده توسط در 23 شهریور 1398


تکنولوژی هایی که در سالهای آتی در بازار نقش ایفا خواهند کرد

مسعود امیرکبیری


انتظار میرود که پردازش ابری (Cloud Computing)، پشت سر هوش مصنوعی (AI)، آنالیز داده بزرگ یا ابر داده (Big Data Analytics)، و بلاک چین (Blockchain)، به روند خود ادامه دهد.

علیرغم همه هیجانها و سر و صداها، واقعیت افزوده (Augmented Reality)، واقعیت مجازی، بلاک چین، و پرینت سه بعدی در سالهای اخیر تاثیر کمی بر روی بیزنس داشته اند. آنالیز ابر داده، بیشترین تاثیر را داشته است. آنالیز ابر داده، فضای ابری و یادگیری ماشین (Machine Learning)، همگی تاثیری منحصر به فرد در دو سه سال اخیر روی بیزنس داشته اند. به نظر میرسد که آنالیز ابر داده تمام حوزه های بیزنسی را تغییر داده است، اعم از تولید درآمدهای جدید، محافظت از هسته بیزنس، بهبودها در بهره وری عملیاتی، بدست آوردن مشتریان جدید، بالابردن وفاداری مشتریان فعلی وغیره. پردازش فضای ابری بیشتر باعث شده تا بهره وری عملیاتی بهتر شود.

در دو سه سال آینده انتظار میرود که استفاده از هوش مصنوعی در تمامی حوزه های بیزنس افزایش خواهد یافت، البته به جز جذب و نگهداری افراد متخصص و نخبه. استفاده از فضای ابری کاهش خواهد یافت و یا حداقل، استفاده شرکتها از این تکنولوژی در مدل بیزنسی مثل سابق نخواهد بود. جالب اینکه، استفاده از اینترنت اشیاء و بلاک چین افزایش خواهد یافت. انتظار این است که بلاک چین در افزایش بهره وری بیزنس ها موثر بوده و اینترنت اشیاء هم در تولید گردش مالی جدید راهگشا باشد.

در مواجهه با تکنولوژی جدید، شرکتها 3 گزینه پیش روی خود دارند. بیزنس ها میتوانند توانایی های لازم را در داخل شرکت خود ایجاد کنند، با شرکتهایی که آن توانایی ها را دارند، اتحاد و ائتلاف تشکیل دهند، و یا اقدام به خرید و ادغام شرکتهای توانا بکنند. بررسی ها نشان میدهد، که کمتر از یک سوم از شرکتها تلاش میکنند تا توانایی های لازم را در خود ایجاد کنند، یعنی، حدود 70% شرکتها در خصوص تکنولوژی های جدید ائتلاف تشکیل داده و یا اقدام به سرمایه گذاری مشترک کردند. در خصوص خرید و ادغام، آمار به 30% هم نمیرسد. شرکتها تمایل بیشتری به تشکیل ائتلاف و همکاری در حوزه تحولات دیجیتال دارند.

روند جدید و جالب دیگری، حاکی از درگیری هیئت مدیره ها در نوآوری و تکنولوژی های جدید است. تا جایی که بعضا هیئت های مدیره بعنوان کمیته نوآوری انجام وظیفه کرده و مدیران ارشد را تشویق به ریسک پذیری بیشتر و ورود به میدان دیجیتال میکنند.

همچنین، تقریبا حدود 40% از شرکتها با استارت آپ ها شراکت نموده اند. نیازها و اهداف استارت آپ ها با شرکتهای بزرگ متفاوت است. استارت آپ ها نیازمند بستر، چهارچوب مناسب، تشویق، اعتبار و توصیه هستند، در حالیکه بیزنس های بزرگ به دنبال ایده های جدید و نوآوری می باشند. شرکتهای موفق در همکاری موثر با استارت آپ ها، یک حلقه میانگیر توانا از مدیریت را برای ارتباط استارت آپ به بیزنس تشکیل داده اند. بدین ترتیب استارت آپ ها مطمئن میشوند که ایده و نوآوری شان به مقصد نهایی خواهد رسید، و شرکت هم به دانش های لازم و جدید دست خواهد یافت.

مقالات

تکنولوژیتکنولوژی_سالهای_آینده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *